Un accident laboral greu ocorregut a Manresa l'any 2001 es jutjarà finalment aquest proper setembre, catorze anys després dels fets. La víctima, un operari de Barcelona que treballava en la construcció d'un edifici al barri de Sant Pau, va caure d'una altura de sis metres i es va fer greus fractures. Com a conseqüència, l'home va tenir nombroses seqüeles que van obligar a declarar-li la incapacitat laboral permanent.

Els dos responsables de l'obra, l'administrador de l'empresa Eurocanaria ASN, Ángel S. N., i l'arquitecte tècnic, José María M. C., s'enfronten cadascun a la pena de dos anys de presó per no haver proveït l'obra de les mesures de seguretat pertinents. A més, la fiscalia demana que indemnitzin la víctima amb la quantitat de 255.830 euros per les lesions i seqüeles.

Els fets van tenir lloc el 15 d'octubre de l'any 2001, al carrer de Llobregat del barri de Sant Pau, en un bloc d'habitatges en construcció. Segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, el treballador, Francisco José C. V., que aleshores tenia 38 anys d'edat, estava manipulant el comandament sense fils d'una grua, amb la qual anava col·locant bigues de formigó a la segona planta de l'edifici.

En un moment determinat, afegeix la fiscalia, el treballador va fer dos passos enrere i va caure pel forat destinat a l'escala interior de l'edifici, i va impactar contra el terra de formigó. L'home es va precipitar per una altura de sis metres.

Segons va determinar la inspecció de la Seguretat Social, el forat per on va caure la víctima no tenia cap barana de seguretat ni cap altre tipus de protecció intermèdia per evitar una caiguda. El treballador, a més a més, tampoc no tenia cap cinturó de seguretat. Aquesta manca de mesures de seguretat, segons la fiscalia, va provocar l'accident laboral.

Com a conseqüència dels fets, l'operari va patir fractures greus en un canell, a la cama i al taló. Va estar hospitalitzat durant un mes, va estar incapacitat totalment per a les ocupacions diàries durant més d'un any i, finalment, va haver de rebre la incapacitat laboral permanent. L'home, segons el ministeri fiscal, té problemes de mobilitat a la cama i al canell, i un dolor permanent al peu.

La fiscalia considera els fets un delicte de lesions per imprudència greu i, per aquest motiu, demana per als dos responsables de l'obra, Ángel S. N. i José María M. C., la pena de dos anys de presó. També vol que indemnitzin la víctima amb 25.830 euros per les lesions i en 230.000 euros per les seqüeles.