Augmenta el 20% els rescats a la regió central pel boom del muntanyisme

El Berguedà lidera el nombre d'intervencions dels Bombers per incidències d'excursionistes

17.08.2015 | 07:53
Simulacre de muntanya dels Bombers a Capolat

La muntanya cada cop atrau més persones i per aquest motiu augmenten les incidències d'excursionistes. Els rescats que han hagut de fer els Bombers durant els set primers mesos de l'any a la Catalunya Central han augmentat el 20,4% respecte del mateix període de l'any anterior i assenyalen la manca de planificació com a causa de moltes de les incidències. El Berguedà, una de les comarques amb més reclam entre senderistes i muntanyencs, lidera el nombre d'intervencions del Grup d'Actuacions Especials (GRAE).
Els Bombers han fet un total de 118 rescats entre el gener i el 31 d'agost d'aquest any, vint més que l'any anterior. Les principals incidències tenen lloc durant el bon temps, quan un major nombre de persones planifiquen excursions a la muntanya. I és que entre els mesos de juliol i agost s'han fet una trentena de rescats a les comarques centrals. El Berguedà és on el GRAE ha hagut de venir més cops a fer rescats (amb un total de 37 durant els set primers mesos de l'any), seguida de l'Anoia (25) i el Bages (23).
El Berguedà és la cinquena comarca de Catalunya on s'ha d'avisar més vegades els Bombers perquè duguin a terme salvaments a persones que es perden o que tenen accidents mentre fan una ruta a la muntanya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema