L'Associació Plataforma Eternam Serveis Funeraris (ESFUNE) critica la decisió de la Funerària Fontal-Mémora de tancar de forma provisional el tanatori d'Artés. L'empresa funerària va tancar les instal·lacions del municipi bagenc després que l'Autoritat Catalana de la Competència (ACC) -que depèn de la Generalitat- l'obligués a cedir les instal·lacions a altres empreses del sector.

Fontal-Mémora presentarà un recurs contra el dictamen d'ACC i demana que se suspengui cautelarment l'aplicació de l'ordre. I la intenció és no obrir el tanatori fins que no s'hagi resolt "la insegurat jurídica". ESFUNE es va constituir per defensar els interessos de les funeràries petites i critica que Fontal-Mémora hagi tancat el tanatori perjudicant, diuen, a altres empreses del sector.

El responsable de l'entitat, Aureli Sánchez, es posiciona al costat de l'ACC argumentant que "un tanatori és un equipament comunitari en què la funció principal és donar un servei a la població" i que "el propietari o l'explotador del tanatori no pot condicionar el lloguer d'una sala de vetlla al fet que li contractin la totalitat del servei funerari bàsic". Sànchez considera que Fontal-Mémora "està utilitzant el seu posicionament de domini per no acatar les resolucions de l'ACC i no fer-hi el servei públic que ha de desenvolupar el tanatori".

El responsable d'ESFUNE s'ha reunit amb responsables de l'Ajuntament d'Artés per donar el seu punt de vista i mostrar la predisposició a ajudar en l'assumpte.