Les molèsties per soroll aquest estiu a la ciutat de Manresa es concentren a punts concrets del barri de les Escodines i del Pujolet. En tots aquests llocs, la Policia Local de Manresa ha incrementat la vigilància per les trucades que han rebut de nombrosos veïns. Tot i això, on hi ha més queixes dels veïns és a la plaça de Gispert de Manresa -al nucli vell-, on la probemàtica no és només pel soroll, sinó per l'incivisme provocat per un grup de deu persones que hi va gairebé cada dia a ingerir alcohol.

Grups de joves que es reuneixen per passar l'estona provoquen sorolls i malestar en punts concrets de la ciutat. Pel que fa a les Escodines, els veïns que principalment es queixen són els que viuen al carrer de Sant Bartomeu i a la plaça del Salt, molt a prop de la passarrel·la. Pel que fa als joves que freqüenten el Pujolet, es concentren a la zona del poliesportiu. El responsable policial indica que quan reben queixes de zones concretes de la ciutat augmenta la presència policial en aquells indrets on hi ha malestar veïnal. "Els llocs on hi ha més soroll molest són en zones concorregudes, sobretot durant l'època del bon temps", afegeix el cap de la Policia Local, Jordi Mora. En aquest sentit, deixa clar que no ha augmentat la problemàtica del soroll aquest estiu i que el malestar que hi ha és molt similar al d'anys anteriors.

Sí que han canviat les zones on es concentren grups de joves que generen molèsties. "Altres estius el soroll es concentrava més a zones del Passeig i al Casino. També hi ha hagut aquest any alguns veïns d'aquesta zona que s'han queixat, però amb la presència policial hem pogut calmar-ho. Fins i tot ciutadans ens han dit que hem fet bé la feina aquí", diu Mora.

La Policia Local de Manresa vol deixar clar que l'incivisme que hi ha a la plaça de Gispert i el soroll que provoquen grups de joves en aquests altres punts de la ciutat tenen dimensions diferents. "Tot i que el soroll és molest per a tots els veïns de la ciutat, el que passa a la plaça de Gispert és diferent perquè allà hi ha hagut detencions per baralles", explica. Una altra diferència del malestar que provoquen els joves que van al carrer de Sant Bartomeu o al poliesportiu del Pujolet respecte al que va habitualment a la plaça de Gispert és l'hora en què solen reunir-se. "A la plaça de Gispert s'estan fins a la nit, en canvi en aquest altres indrets el soroll i les molèsties es produeixen abans, a la tarda i al vespre", assegura.

L'actuació policial en aquests casos és identificar els nois que provoquen cert malestar en aquests indrets de la ciutat i avisar-los que no poden infringir les normes de convivència. "Quan és clar que se salten l'ordenança de civisme és quan posem sancions".