Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 25 d'agost un home de 38 anys, nacionalitat espanyola i veí de Manresa, com a presumpte autor de tres delictes contra la seguretat del trànsit. Els fets es van produir pels volts de les cinc de la tarda, quan els agents de trànsit, en un control dinàmic muntat a la C-25, al punt quilomètric 132 dins del terme municipal de Manresa, van observar un motocicleta circulant fent ziga-zagues i amb la placa de matricula doblegada. En aturar-lo, van observar que el conductor presentava símptomes evidents d'anar sota l'efecte de begudes alcohòliques. El conductor, però, es va negar reiteradament a sotmetre's a les proves de detecció alcohòlica i va acabar sent detingut.

Mentre la patrulla li requeria realitzar les proves de detecció alcohòlica, el conductor no col·laborava i no parava d'envair la calçada amb perill per ell mateix i per la resta d'usuaris de la via, que van haver de frenar bruscament en diverses ocasions per no atropellar-lo. Degut a la negativa reiterada del conductor a sotmetre's a les proves de detecció alcohòlica, per originar un greu risc per la circulació i per conduir sota l'efecte de begudes alcohòliques, els agents van procedir a la seva detenció.

El conductor també va ser denunciat administrativament per dur la placa de matricula doblegada, infracció recollida a l'article 65.4 P de la Llei de seguretat viària, fet que podria comportar al conductor de la motocicleta una multa de 200 euros. Un cop va declarar a comissaria, el detingut va quedar en llibertat a l'espera de ser citat pel jutjat en funcions de guàrdia de Manresa en les properes hores.