Una veïna de Gironella de 81 anys, Josefa Guerrero Rodero, va morir diumenge al vespre quan el vehicle en què viatjava va entrar erròniament en sentit contrari a l'autovia C-16, a Casserres, i va xocar frontalment amb un cotxe que circulava correctament en sentit Manresa. La conductora, de 83 anys, també de Gironella i amiga de la víctima mortal, va resultar ferida greu. En el moment de l'accident, totes dues provenien de la Festa Major de Casserres.

Els fets van tenir lloc diumenge a 3/4 de 10 del vespre. Les dues gironellenques procedien de Casserres, on havien acudit al ball de festa major, i tornaven al seu poble. Per fer-ho, havien de creuar amb el cotxe el pont que passa per sobre de l'autovia C-16 i que connecta les dues rotondes que hi ha situades a cada banda de l'autovia, i que configuren els accessos a Casserres i a Gironella Centre. Concretament, havien de creuar la primera rotonda, passar per sobre del pont i, un cop a la segona rotonda, agafar des d'allà la carretera cap a Gironella.

Per causes que es desconeixen, però, el cotxe de les víctimes, en lloc de travessar la primera rotonda, la va recórrer amb una volta de tres quarts i es va incorporar al carril de sortida de la C-16, malgrat que té un doble senyal de prohibició i que la conductora va haver de fer un gir brusc amb el volant per poder-hi accedir. Els Mossos d'Esquadra apunten a una distracció com la hipòtesi principal de l'error. De fet, el carril on el vehicle va entrar per error es troba ubicat, a dins de la rotonda, en la mateixa posició que la carretera que hauria d'haver agafat a la següent rotonda per poder continuar el trajecte a Gironella.