El primer dels accidents de trànsit que es va produir aquest dimarts al matí a l'eix Transversal, a Manresa, va ser provocat per un cotxe que circulava en sentit contrari. Abans del xoc, un usuari de la via havia gravat precisament com el vehicle circulava en direcció contrària des de Rajadell fins a Manresa, en un vídeo al qual ha tingut accés Regió7. A l'altura de Manresa, el vehicle infractor va acabar impactant amb un cotxe que circulava correctament en sentit Lleida. La conductora del cotxe en sentit contrari, de 53 anys d'edat, va resultar ferida lleu i va ser traslladada a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, segons el SEM. El conductor de l'altre cotxe, de 28 anys, també va resultar amb lesions lleus.

La col·lisió frontal es va produir a 3/4 de 9 del matí a la calçada en sentit Lleida, al punt quilomètric 134, l'altura de Manresa, entre els accessos de la rotonda de la Petrocat i del parc de l'Agulla. Una estona abans, un usuari de l'eix Transversal que circulava per la calçada en sentit Girona havia estat gravant com el cotxe infractor conduïa en sentit contrari per la calçada en sentit Lleida, durant un tram de diversos quilòmetres entre Rajadell i Manresa. En les imatges, s'observa com el cotxe circula pel carril dret de la calçada (que és el carril esquerre en el sentit correcte) i com l'esquiven diversos camions i cotxes. També s'observa que el vehicle en sentit contrari duu els quatre intermitents posats.

Es dóna el cas que, una hora després de la col·lisió frontal, es va produir un segon accident a l'eix Transversal per l'"efecte badoc", just a la calçada contrària. Dos turismes que estaven circulant en sentit Girona van reduir la velocitat per veure l'accident i un dels cotxes va acabar bolcant. Malgrat tot, els ocupants van sortir-ne il·lesos.

Els fets d'avui es produeixen només dos dies després de l'accident mortal que va tenir lloc diumenge a l'autovia de l'eix del Llobregat (C-16), a Casserres, i que també va ser causat per un cotxe en sentit contrari. El vehicle on viatjava la víctima mortal, veïna de Gironella, havia entrat erròniament a la C-16 per un carril de sortida i va acabar xocant frontalment amb un cotxe que circulava correctament en sentit sud.