La incorporació aquest any del recinte esportiu del Congost com a escenari discoteca de la Festa Major de Manresa va fer traslladar fins a aquest espai els grups de delinqüents que en altres edicions solien quedar-se al centre de la ciutat. Enguany, la majoria de robatoris violents i de furts ocorreguts durant tota la festa major es van cometre precisament al Congost, durant les dues nits que va acollir sessions de discoteca a l'aire lliure. Les víctimes principals van ser joves adolescents, el perfil de públic principal de l'activitat. Els telèfons i les carteres van ser el seu principal objectiu dels lladres.

Els Mossos d'Esquadra expliquen que, en total, durant els dies de celebració de la Festa Major de Manresa, en relació amb el 2014, es va registrar una lleugera disminució de furts i robatoris violents al conjunt de la ciutat, tot i que, en general, la xifra de denúncies es va mantenir en termes similars.

La diferència és que aquest any es va modificar la zona on es van cometre aquests delictes: fins a l'any passat, succeïen sobretot als carrers del centre de la ciutat, ja que era l'única zona que concentrava l'activitat musical nocturna de la festa major. Aquest any, en canvi, es va estrenar la discoteca a l'aire lliure del Congost, que va atraure sobretot públic adolescent i, de passada, també hi va atraure la petita delinqüència.