L'Audiència de Barcelona va condemnar ahir a mig any de presó la dona d'Olesa de Montserrat que fa quatre anys va voler estafar una antiga veïna seva, una anciana amb problemes cognitius i de visió, tot intentant que retirés tots els diners que tenia del banc, per després poder quedar-se'ls. No ho va aconseguir perquè la treballadora del banc va donar l'alerta.

En el judici, celebrat ahir mateix, l'acusada, Caterina B. P., va reconèixer els fets, de manera que la seva defensa va pactar una pena de conformitat. La condemnada no haurà d'ingressar a la presó perquè no té antecedents, però haurà de pagar una multa de 720 euros.

L'escrit inicial de la fiscalia, que és el que va obtenir aquesta setmana aquest diari, acusava dels fets Caterina B. P. i una segona persona, Esteban G. S. L'acusat, però, va morir uns mesos després dels fets, de manera que el Jutjat 6 de Manresa, que va instruir el cas, va declarar extingida la seva responsabilitat penal. L'acusació, però, es va mantenir per a Caterina B. P., que ahir va ser jutjada finalment.

En el moment del cas, la víctima residia a la llar Ibada de Navarcles, tot i que el centre no va tenir cap involucració en els fets.