L'Audiència de Barcelona jutja avui tres homes acusats d'haver repartit dotze bitllets falsos de 50 euros en vuit establiments del Berguedà i d'haver-ho intentat sense èxit en quatre botigues més de la comarca, principalment de la capital, Berga, però també a Vilada i a Montmajor. La fiscalia demana per a cadascun d'ells la pena de quatre anys i cinc mesos de presó.

Els processats, Alberto O. C., de 49 anys; Enrique G. J., de 62 anys; i Martín S. F., de 32 anys, van cometre presumptament els fets ara fa tres anys, entre els mesos de juliol i agost del 2012. La fiscalia els acusa d'un delicte de falsificació de moneda i d'un altre de grup criminal, ja que conclou que actuaven de forma organitzada.

Els acusats, segons el ministeri públic, sempre compraven productes o consumicions de poc import econòmic i les pagaven amb bitllets falsos de 50 euros, amb la qual cosa rebien a canvi moneda de curs legal, que ingressaven al seu patrimoni. Alguna vegada van aconseguir rebre el canvi sencer dels bitllets falsos.

Els acusats no actuaven de forma conjunta, sinó que solien fer-ho sols o en parella, a tot estirar. En total, segons l'escrit d'acusació, entre els tres processats van entrar en dotze establiments, en dos dels quals van entrar dues vegades. D'aquestes dotze botigues, van poder cometre l'estafa en vuit d'elles. En els altres quatre, no van aconseguir el seu propòsit perquè els comerciants van sospitar de l'autenticitat dels bitllets.