Els Mossos van detenir ahir a la matinada a Santa Maria d'Oló un empresari armeni, Arthur Hauritan, de 50 anys d'edat, i quatre membres de la seva família, acusant-los de formar part d'una xarxa de blanqueig de diners i de frau fiscal vinculada amb màfies de l'Europa de l'Est. Les detencions es van produir a les 6 de la matinada a la luxosa mansió on viuen des de fa deu anys, el castell de Rocabruna, en una finca de 17 hectàrees de la seva propietat.

A banda d'Arthur Hauritan, els Mossos van detenir a Rocabruna els seus dos pares, la seva esposa i el seu fill gran, de 19 anys d'edat. A la finca també hi viuen tres fills més que són menors d'edat. A més, els Mossos també van detenir ahir a la matinada tres persones més a Osona, una de les quals un nebot de Hauritan, que viu a Vic. Els altres dos arrestos es van produir a Lleida i en un despatx professional de Madrid.

Hauritan havia estat fins fa pocs anys molt vinculat a Manresa, on va posseir el restaurant de cuina internacional Dalí, al carrer Sant Joan Baptista de la Salle, entre el 2009 i el 2013. L'empresari armeni va decidir tancar-lo el desembre del 2013, però continua sent titular del local, ja que cobra un lloguer als responsables del restaurant actual, que ha canviat de nom.

Després de tancar el restaurant Dalí de Manresa, va obrir-ne un de nou a Vic, que continua obert al públic. A la mateixa capital d'Osona també hi té actualment dues cafeteries, que controla el nebot detingut ahir. A més, l'empresari armeni també gestiona l'empresa Greenwood Proyectos Globales, dedicada a la promoció immobiliària i a la gestió d'establiments hostalers. A més, és propietari d'unes piscifactories de caviar al delta de l'Ebre, l'empresa de les quals té per nom Tsar Nikolay.