El conductor de 79 anys de Moià que va morir després d'haver entrat desorientat a la variant de Manresa en sentit contrari havia renovat el carnet de conduir feia set mesos, segons ha pogut saber aquest diari. L'home se l'havia anat renovant any rere any en un centre mèdic de Manresa, una alta freqüència que només es demana per a aquelles persones que presenten problemes de salut.

L'accident va tenir lloc dimarts a la tarda. El cotxe de la víctima circulava contra direcció per la calçada de la variant destinada al trànsit en sentit Berga-Solsona, després d'haver-hi entrat incorrectament per l'accés de Viladordis, segons apunta la investigació. Després que nombrosos camions i cotxes l'esquivessin al llarg de dos quilòmetres, el vehicle del moianès va acabar xocant frontalment amb un turisme. Tres vehicles més es van veure implicats en l'accident. Com a conseqüència, el moianès, Pere Grané Solà, va morir, i dos ocupants dels altres vehicles van resultar ferits lleus.

El reglament de la Direcció General de Trànsit preveu que, fins als 65 anys d'edat, el període de vigència del carnet sigui de deu anys. A partir d'aquesta edat, la renovació s'ha de fer cada cinc anys. No obstant això, el Reglament de Conductors preveu que el període de vigència pot reduir-se si, en el moment de la seva renovació, es comprova que el titular "pateix una malaltia o una deficiència" que, si bé en aquell moment no impedeix la conducció, "és susceptible d'agreujar-se amb el temps".