Ua veïna de Castelló d´Empúries (Alt Empordà) tenia amagat a casa seva un gran arsenal format tot ell per armes de foc, descobert el 8 de setembre passat pels Mossos d'Esquadra.

En una habitació del domicili, els agents van localitzar diversos armaris metàl·lics de seguretat que contenien 124 armes de foc llargues i 50 armes de foc curtes, totes elles en perfecte estat de conservació i funcionament. També hi havia munició de diferents calibres. Entre les armes hi havia 33 rifles, 51 carabines, 24 fusells, 17 escopetes, 33 revòlvers i 16 pistoles de diferents marques.

La dona va ser denunciada penalment ,com a presumpta autora dels delictes de tinença d´armes prohibides, tinença d´armes reglamentades amb carència de permís, amb l´agreujant d´haver estat introduïdes de manera il·legal en territori nacional, dipòsit d´armes reglamentades i munició, i dipòsit d´armes de guerra.

La Policia Local de Castelló d´Empúries va tenir coneixement que en un domicili de la població hi havia una gran quantitat d´armes. Aquestes pertanyien a un senyor d´edat avançada que havia mort recentment. La policia local va comunicar el fet als Mossos i el mateix dia, la Unitat d´Investigació de la comissaria de Roses i la Unitat Central de Balística, van realitzar una entrada i perquisició voluntària al domicili del finat, on es trobava la vídua.

Segons la vídua, el seu marit col·leccionava armes de foc atès que havia sigut militar de l´exercit dels Estats Units d´Amèrica i havia participat en diverses guerres d´arreu del món.

Les armes van ser intervingudes per la Unitat Central de Balística i la dona va ser denunciada penalment per diferents delictes de tinença i dipòsit d´armes, i de munició.

La imputada va ser citada per tal de presentar-se al jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.