L'incendi que ahir al migdia, cap a 2/4 de 3, va començar a cremar una planta desballestadora situada al polígon del Grau, al costat de l'autopista C-16, de Sant Fruitós de Bages, està en fase control des d'ahir a la tarda. Els Bombers han estat remullant la zona durant tota la nit. El foc és especialment difícil d'extingir segons el cap dels Bombers de la Regió d'Emergències Centre, Francesc Boya, perquè «el material està molt apilat i costa molt que l'aigua arribi fins al focus del foc».

Ahir, la fumera negra era visible des de Manresa i part de la comarca. Precisament pel fum, a 2/4 de 5 de la tarda, la Policia Local de Sant Fruitós va començar a passar per la urbanització de les Brucardes recomanant als veïns que tanquessin les portes i finestres de casa seva. El vent ja feia estona que havia fet avançar la fumera fins a aquest nucli, i els veïns ja n´ensumaven l´olor per tota la urbanització. El confinament es va fer efectiu a partir de les 5. Mitja hora més tard, els carrers del barri estaven força deserts, però hi havia grups de gent que continuava a l´aire lliure parlant animadament, aliena a l´incendi, o mirant-lo des de la distància. De fet, no hi havia percepció de risc, ja que des del barri es veia com la fumera anava amainant de mica en mica. Finalment, a 2/4 de 7, es va donar per acabat el confinament.

Entre l´indret de l´incendi i les Brucardes hi passa l´autopista C-16. A causa de la fumera, les autoritats van estar valorant la conveniència de tallar-la, tot i que finalment es va descartar prendre aquesta decisió.

L´operatiu de l´incendi va ser dirigit al mateix lloc pel cap dels Bombers a la Catalunya Central, Francesc Boya. En el dispositiu també hi havia els Mossos d´Esquadra i policies locals de Sant Fruitós i de Manresa, que van tallar alguns accessos. Fins al lloc també s´hi va desplaçar una ambulància del SEM, de forma preventiva, i tècnics de Protecció Civil. També s´hi van presentar l´alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés; el regidor de Seguretat, Tomàs Casero; i el delegat territorial d´Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes.

Una pila de cotxes desballestats, punt d'inici de les flames

El foc, segons els Bombers, es va declarar a l'empresa Desballestaments del Bages, a Sant Fruitós del Bages, en concret en una pila de cotxes desballestat. Inicialment, els Bombers van activar deu dotacions per treballar-hi i posteriorment s'hi van afegir 5 més. Al lloc dels fets també hi va treballar un helicòpter bombarder remullant els arbres per evitar que el foc es propagués. També hi van acudir els Mossos i la Policia Local i una ambulància del SEM de caràcter preventiu.

A hores d'ara, en les tasques d´extinció segueixen treballant-hi els Bombers de la Generalitat.

Un centenar de trucades al 112, cap per danys personals

El telèfon d´emergències 112 va rebre un centenar de trucades relacionades amb aquest incendi, però cap d´elles per afectacions personals. El Sistema d´Emergències Mèdiques també va confirmar que no constaven persones ferides.