Un avís de la FBI sobre els armenis d'Oló va fer iniciar la investigació

El clan detingut per frau i blanqueig, amb 250 comptes bancaris i 15 empreses falses, havia extorsionat als Estats Units

26.09.2015 | 07:53
Arthur Hauritan, de 50 anys

Arthur Hauritan i la seva família ja no havien arribat nets a Santa Maria d'Oló. El clan armeni detingut divendres pels Mossos al luxós castell de Rocabruna, on vivien, acusats de blanqueig de diners i de frau fiscal, havia començat les seves activitats il·lícites als anys 80 i 90, quan vivien a prop de Los Angeles, als Estats Units. Els seus pares i ell mateix es van veure involucrats aleshores en diverses extorsions a empresaris i lluites per controlar certs sectors productius, algunes de les quals van acabar amb tirotejos i assassinats. Tots tres ja van ser detinguts aleshores, tot i que finalment només van ser condemnats per extorsió.

Uns anys després, el 2001, la família es va traslladar a viure a Catalunya per la pressió policial a Califòrnia. Inicialment, es va establir a Sitges, fins que l'any 2005 va adquirir la finca del castell de Rocabruna de Santa Maria d'Oló, on es va establir. La va comprar als empresaris russos que l'havien adquirit anys enrere del germà del rei Halid d'Aràbia Saudita, Saab Bin Abdul Aziz, que hi va viure una temporada i va rebre el nom popular de príncep àrab d'Oló.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema