Manresa acollirà dissabte una concentració de suport al Centre de Menors de Sant Salvador de Guardiola, objecte de reiterats atacs motivats per l'ambient de crispació que des de l'estiu es respira a la urbanització del Calvet després d'haver patit diversos robatoris.

En un comunicat difós, la PAHC Bages fa una crida a participar en la protesta, que tindrà lloc a les 19h a la Plana de l´Om, com a mostra de rebuig als atacs que el col·lectiu titlla d'agressions "racistes i xenòfobes". "Volem que les persones que hi treballen i els nois que hi viuen sàpiguen que no estan soles", afirmen en el comunicat.

Dimecres passat, el centre de menors L'Estrep i els veïns de la urbanització del Calvet van segellar un pacte de convivència per intentar deixar enrere la crispació d'aquestes darreres setmanes. Ho van aconseguir després d'una reunió de tres hores en què els representants veïnals van assumir que els robatoris que hi ha hagut darrerament al Calvet no tenen cap vinculació amb els menors de L'Estrep. Al seu torn, els responsables del centre van demanar disculpes per haver "ofès" els veïns amb una acusació generalitzada de racisme, que anava dirigida únicament, segons van voler deixar clar, a les tres persones que van ser detingudes.