La fiscalia va demanar ahir sis anys de presó per a dos joves acusats d'haver atracat amb violència un veí de Sant Vicenç de Castellet per robar-li marihuana a casa seva. Durant el judici, celebrat ahir al Jutjat Penal número 2 de Manresa, els acusats van negar l'autoria dels fets, malgrat que van reconèixer que es trobaven al lloc de l'assalt en aquell moment. En canvi, la víctima va assegurar que el van lligar de mans i peus, que el van colpejar amb una navalla i que el van intimidar amb una pistola al cap. En el judici, que va quedar vist per a sentència, també va declarar un amic de la víctima, que va arribar al lloc dels fets durant l'assalt i que també va ser agredit.

El robatori, segons l'escrit de conclusions finals de la fiscalia, va tenir lloc ara fa un any, el 28 de setembre del 2014, a 2/4 de 6 de la tarda. Els acusats, Faysal Z. i Freddy Rand P. S., aquest últim amb una condemna prèvia per robatori violent, van anar a una cabana que la víctima utilitzava com a residència, juntament amb dues persones més que no van poder ser identificades. La cabana es trobava en un hort al costat del polígon La Ceràmica de Sant Vicenç, ja que sabien que la víctima hi tenia plantes de marihuana, destinades a la venda a tercers. Un cop allà, assegura la fiscalia, els acusats van colpejar la víctima amb una cadena, el van lligar de peus i mans i li van posar un revòlver al cap.

En aquell moment, es va presentar a l'indret un amic de la víctima, a qui van obligar a entrar. Segons la fiscalia, els acusats el van colpejar al cap amb el mànec d'una navalla i li van lligar les mans.

A continuació, els assaltants, amb unes tisores de podar, van tallar algunes plantes de marihuana, que van col·locar en unes bosses i en una vànova. També es van endur, segons va declarar ahir al víctima, una navalla, una escopeta de balins, dos telèfons mòbils fora d'ús i uns 40 euros en metàl·lic.

El principal agredit es va poder deslligar poc després que fugissin els assaltants. "Vaig estar escopint sang una bona estona", va declarar ahir davant de la jutgessa, ja que, com a conseqüència dels cops, va resultar ferit per un traumatisme dorsal, parietal i bucal. Segons va afegir, va poder reconèixer dos dels atacants.

L'altra víctima va declarar que es va presentar a la cabana del seu amic per visitar-lo i que, després de lligar-lo i d'agredir-lo, el van deixar anar perquè va al·legar que la seva parella i el seu fill l'estaven esperant en un cotxe, a prop d'allà. Segons va afegir, ell mateix va avisar dels fets la Policia Local i els Mossos.

Els dos acusats van negar l'autoria dels fets. Segons van declarar, aquell dia van acompanyar altres persones a l'indret per poder comprar marihuana a la víctima, però, segons van afegir, es van quedar a l'exterior sense participar en els fets, tot i que un d'ells va reconèixer haver vist posteriorment com l'agredit estava lligat. També van afegir que la marihuana que posseïen de la víctima (que se'ls va confiscar al bloc ocupat on vivien, al carrer Santa Maria de Manresa) l'havien rebut de mans de les persones que haurien comès l'assalt.

Ahir també van declarar com a acusats dos joves més d'aquest bloc ocupat, que no tenen res a veure amb l'assalt, però que tenien droga a la casa, motiu pel qual s'enfronten a un any de presó.