"No tolerarem que ningú faci justícia pel seu compte ni que ningú molesti ningú. Ni cap acte vandàlic ni cap declaració que surti fora de to", va advertir ahir l'alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, després de les últimes accions intimidatòries denunciades pel centre de menors de L'Estrep. "Ningú no pot arreglar les coses ni llançant pedres ni ratllant cotxes. Això no té cap mena de justificació", va afegir. Miralda confiava que la reunió prevista per a avui entre totes les parts, incloent-hi la direcció del centre i veïns de la urbanització del Calvet, serveixi per reconduir el cas.

L'Estrep va denunciar divendres que un grup de vuit joves havia abordat un menor del centre a Manresa i amenaçat de mort si el tornaven a veure pel Calvet, tal com recollia diumenge aquest diari. L'endemà també va denunciar que uns desconeguts havien saltat la tanca i havien causat desperfectes als cotxes dels educadors. Els Mossos investiguen l'autoria dels dos casos. Aquests fets van tenir lloc pocs dies després de l'atac comès per un grup de veïns del Calvet al centre, que va acabar amb la detenció de tres per desordres públics, i també després d'altres incidents similars denunciats per la direcció de L'Estrep.

Convocada una reunió d´urgència entre L´Estrep, l´Ajuntament, els veïns i els Mossos

A proposta de l´Ajuntament de Sant Salvador, aquest dimarts s´ha organitzat una reunió entre totes les parts per abordar el conflicte. Hi són convocats el consistori, L´Estrep, la Direcció d´Atenció a la Infància de la Generalitat (titular del centre), els Mossos, l´Associació de Veïns del Calvet i veïns a títol individual. Des dels fets de dilluns passat, l´alcalde, Albert Miralda, ha condemnat qualsevol tipus de violència, però també s´ha mostrat partidari de trobar «una solució» amb el centre, després de les queixes que fa temps rep de nombrosos veïns sobre incidents i petits robatoris comesos suposadament per alguns dels menors. És el mateix que demana el president de l´entitat veïnal, Joan Hurtado, que es desvincula totalment dels assalts, però que afirma que el conflicte amb el centre és per una qüestió d´inseguretat ciutadana, «i no pas per racisme».