La família de la Segarra que fa dos anys va ser víctima de dos assalts extremadament violents a la seva masia, al municipi d'Estaràs, reclama que s'agilitzi la instrucció judicial del cas perquè es puguin jutjar com més aviat millor els tretze detinguts pels Mossos, tots ells veïns de l'Anoia. El bufet d'advocats manresà Matamala, que representa l'acusació particular, afirma que, amb els acusats en llibertat, els agredits "se senten desprotegits i abandonats pel sistema judicial, que s'eternitza".

Els dos assalts es van produir el 2013, el 23 de febrer i el 17 d'agost, i van ser organitzats presumptament per una veïna d'Igualada, Mercè F. V., exparella del principal agredit, Isidre Salat. La dona va contactar amb cercles delinqüencials de l'entorn d'Igualada per cometre els robatoris, segons la investigació dels Mossos, que va detenir els tretze acusats entre final del 2013 i mitjan 2014. En un dels assalts, Isidre Salat va rebre un tret al pit que el va deixar greument ferit. De fet, encara té la bala incrustrada, ja que els metges no la hi han pogut extreure.

Segons explica l'advocat manresà Jordi Matamala, la causa judicial es troba encallada a la fase final de la instrucció. L'últim tràmit és l'acumulació processal dels dos procediments de diligències prèvies que seguien als dos jutjats de Cervera, un per cada assalt. Totes les actuacions han estat finalment acumulades al Jutjat 1 de Cervera. Tot plegat ha fet encallar el procés i, per això, encara no s'ha pogut assenyalar la data del judici.

El primer assalt es va cometre la nit del 23 de febrer del 2013, quan l'amo del mas, Isidre Salat, accedia a casa seva. Després d'aparcar el cotxe al garatge, un home encaputxat el va intimidar amb una arma de foc, amb la qual el va colpejar violentament al cap, tot causant-li greus lesions. Tot i això, la víctima es va desfer del seu agressor, es va tancar al domicili i va avisar els Mossos d'Esquadra.

El segon assalt va tenir lloc el 17 d'agost. Tres encaputxats, armats amb una escopeta retallada, un revòlver i una espasa, van accedir a la masia i van emmordassar i lligar tres familiars de Salat, concretament la seva parella, el seu pare (de 75 anys) i un oncle. Tot seguit, els assaltants van regirar el domicili buscant diners. Quan va arribar Isidre Salat, els assaltants van disparar-li un tret al pit. "Van disparar a menys de dos metres de distància. Per miracle, no van causar-li la mort. La bala va quedar incrustada just a tocar del cor, sense que es pugui extreure", explica l'advocat Matamala. Tot i així, Salat va escapolir-se i els assaltants van fugir.

Els Mossos van relacionar els dos casos i van detenir la suposada cap de la trama, Mercè F. V. Segons l'acusació particular, la dona va actuar "amb ànim de venjança", ja que Isidre Salat havia aconseguit la guarda dels dos fills en comú. Segons afegeix l'acusació, la dona "va facilitar presumptament als autors materials dels assalts la informació necessària per cometre els delictes, tot prometent-los l'existència d'una suma important de diners en una caixa forta, a canvi de l'assassinat del senyor Salat".

En el moment dels arrestos, els Mossos van confirmar que Mercè F. V. s'havia posat en contacte amb delinqüents de l'Anoia per cometre els robatoris, veïns d'Igualada, Santa Margarida de Montbui, la Pobla de Claramunt, Capellades i Santa Coloma de Queralt.