L'Audiència de Barcelona ha condemnat a catorze anys de presó el jove que va ser jutjat per haver violat una noia discapacitada psíquica en una llar-residència d'Ampans de Manresa. L'acusat, de 21 anys i nacionalitat boliviana, havia treballat al mateix centre com a voluntari tres anys abans. Per cometre els fets, va entrar a la residència a través d'un balcó, després d'haver-se enfilat a un arbre.

Malgrat que l'acusat té un retard mental lleu i un trastorn d'atenció amb hiperactivitat, la sentència assegura que conserva la seva capacitat cognitiva i volitiva, la qual cosa significa que era conscient i responsable dels fets delictius que estava cometent. Per aquest motiu, li imposa una pena en el rang màxim per un delicte d'agressió sexual (amb l'agreujant de vulnerabilitat de la víctima) i per un delicte de violació de domicili. L'únic atenuant que li accepta és el de trobar-se afectat lleument pels efectes de l'alcohol, ja que, abans dels fets, havia estat bevent en una discoteca de Manresa.

Els fets, segons la sentència, van tenir lloc el 26 d'abril del 2014, cap a les 7 del matí. L'acusat, Luis Enrique Pérez Acuña, es va enfilar fins al balcó del primer pis d'una llar-residència d'Ampans de Manresa, on sabia que vivien persones discapacitades, ja que hi havia treballat com a voluntari feia tres anys. Per accedir-hi, es va enfilar per un arbre fins al balcó de l'edifici veí i, des d'allà, va saltar fins al balcó de la llar-residència.