L'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola acollia ahir al vespre la primera reunió de la comissió de seguiment del conflicte entre veïns de la urbanització del Calvet i el centre de menors l'Estrep.

La comissió es va constituir el 29 de setembre en una reunió d'urgència per calmar els ànims entre una part del veïnat del Calvet, convençut de la suposada inseguretat del centre, i la direcció de l'Estrep, que havia denunciat diversos casos d'assetjament, un dels quals va acabar amb tres detinguts per desordres públics.

La reunió va començar amb puntualitat a les 8 del vespre. I ho va fer amb un cert ambient enrarit, després que en els darrers dies la CUP i Despertem, a l'oposició municipal, critiquessin la gestió de l'alcalde i que l'Ajuntament respongués amb un comunicat defensant la seva actuació.

A la trobada hi van assistir l'alcalde, Albert Miralda, i dos regidors de l'equip de govern de CiU. També hi havia els edils d'ERC, la CUP, Despertem i Fent Feina, tots ells a l'oposició. Com l'altre cop, també hi van acudir el president de l'Associació de Veïns del Calvet, Joan Hurtado, i un dels veïns que integraven el grup de vigilància del barri. Per part del centre, hi havia la directora, Emma Torres, i altres educadors, i també representants de la Direcció d'Atenció a la Infància de la Generalitat. Finalment, també hi van acudir representants dels Mossos d'Esquadra.

Establir mecanismes d'integració i definir un protocol d'emergències

La reunió va servir per fixar alguns objectius. Entre les mesures acordades hi ha trobar mecanismes d'integració, desenvolupar un protocol d'emergències en cas de conflicte i establir canals d'informació per mantenir els veïns al dia dels acords de la comissió.