Donar a conèixer l'Estrep entre la població de Sant Salvador de Guardiola, incloent-hi la urbanització del Calvet, i potenciar les relacions entre els veïns i el centre de menors, amb l'objectiu d'integrar l'equipament a dins del municipi i reforçar la convivència.

És el repte que es va marcar dijous a la nit la primera reunió de la comissió de seguiment del conflicte sobre l'Estrep, que es va tancar amb una valoració positiva per part de totes les parts. La trobada també va acordar difondre entre els veïns un protocol d'emergències clar sobre com abordar qualsevol incident, estigui relacionat o no amb algun menor del centre, un protocol que passa necessàriament per avisar els vigilants municipals o els Mossos.

En la reunió hi van assistir l'equip de govern local de CiU, tots els grups de l'oposició, la direcció del centre, representants veïnals del Calvet, els Mossos d'Esquadra i representants de la Direcció d'Atenció a la Infància de la Generalitat, titular de l'Estrep. Tots ells van tornar a citar-se per a una propera trobada, dimarts vinent. La intenció és que la comissió es reuneixi un cop per setmana.

"Hi ha un desconeixement del municipi cap a l'Estrep. I el que s'haurà de fer és explicar a la gent quina és l'objectiu i el funcionament del centre", explicava ahir l'alcalde, Albert Miralda. "En el marc de la comissió haurem de decidir les mesures i propostes que adoptarem per promoure aquest coneixement", va afegir.