El cap d'unitat del departament de règim tancat de Lledoners i dos funcionaris de presons van resultar ferits dijous de la setmana passada després de ser lesionats per un pres, segons va denunciar ahir el sindicat CCOO, majoritari al centre penitenciari bagenc, situat a Sant Joan de Vilatorrada. Es tracta del tercer cas d'agressions a treballadors de Lledoners en només un mes, segons el sindicat.

L'incident es va produir el 8 d'octubre passat al departament de règim tancat, que acull els presos de primer grau, els considerats més perillosos. L'agressió va tenir lloc durant el trasllat de centre penitenciari de l'intern, que ja havia protagonitzat incidents previs a Lledoners. En aquesta ocasió, el cap d'unitat va haver de ser atès a la mútua, ja que va patir una distensió del lligament del genoll, i haurà d'estar tres setmanes de baixa. Els dos funcionaris van ser atesos per contusions pels serveis mèdics de Lledoners.

CCOO va donar ahir tot el suport als tres agredits i va felicitar l'actuació professional que va permetre resoldre l'incident. El sindicat va reclamar al centre que "es posi al costat de la plantilla" i que elevi la corresponent denúncia. També va assegurar que farà seguiment dels tres casos d'agressions ocorreguts el darrer mes.