El Jutjat Penal número 1 de Lleida va condemnar ahir a dos anys de presó el jove que l'abril del 2012 va provocar un accident mortal a l'Alt Urgell en què van morir una veïna de Sant Joan de Vilatorrada, Isabel Jiménez Parra, de 63 anys, i la seva cunyada de Castellar del Vallès, Montserrat Vallès Soler, de 62 anys. El sinistre també va causar ferides greus als dos marits de les víctimes, un dels quals era germà d'una de les difuntes.

El conductor temerari, Daniel Luis D. S., de 22 anys i veí d'Andorra la Vella, va acceptar ahir la pena de dos anys de presó i la retirada de sis anys del permís de conduir, per dos delictes d'homicidi imprudent i cinc delictes de lesions imprudents. De totes maneres, la sala va acordar suspendre-li l'ingrés a presó perquè no té antecedents penals, amb la condició que no torni a delinquir en els propers quatre anys. A més, l'acusat haurà d'indemnitzar els ferits i els seus familiars amb gairebé un milió d'euros conjuntament.

L'accident va tenir lloc a la carretera C-14, a Fígols i Alinyà (Alt Urgell, el 9 d'abril del 2012, Dilluns de Pasqua, coincidint amb l'operació tornada de Setmana Santa. El conductor va avançar imprudentment tres vehicles en una zona de revolts fins que va xocar frontalment contra un cotxe que circulava correctament en sentit contrari. Com a conseqüència, van morir les dues dones d'aquest vehicle, que anaven de passatgeres al seient de darrere. Els seus marits, que viatjaven als seients del pilot i del copilot, van resultar ferits de gravetat.