Un veí de Tàrrega de 43 anys, de nacionalitat peruana, va morir electrocutat ahir al matí en un accident laboral a Montferrer i Castellbò, a prop de la Seu d'Urgell, quan feia tasques de manteniment en una torre d'alta tensió de la xarxa d'Endesa. La víctima treballava per a una empresa subcontractada de Lleida, Cobra.

Els fets, segons els Mossos d'Esquadra, van tenir lloc poc després d'1/4 de 10 del matí, a la plaça de l'Església de Montferrer i Castellbò. Per causes que s'estan investigant, el treballador, que feia tasques de manteniment a la torre, va rebre una descàrrega elèctrica. Com a conseqüència, l'operari va quedar inconscient, a una altura d'uns vuit metres.

Amb la intervenció del grup de rescat dels Bombers, els equips d'emergències van poder despenjar el cos de l'operari, ja sense vida. Fins a l'indret també s'hi van desplaçar tres dotacions dels Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels Bombers i ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques.

El sindicat CCOO va condemnar i lamentar l'accident laboral mortal. CCOO va assegurar que "fa un temps ja s'havia presentat una denúncia davant de la Inspecció de Treball contra l'empresa Cobra, per les condicions laborals dels treballadors, una situació que encara no s'ha resolt". Per això, CCOO va demanar a l'administració "la màxima celeritat possible en la investigació per aclarir les causes d'aquest lamentable accident i depurar responsabilitats".