Els talls nocturns de trànsit causats pels treballs al tram sud de la C-55, entre Manresa i Monistrol, no han fet res més que començar. Aquesta setmana hi ha hagut les primeres restriccions en el curt tram en obres entre el túnel de Bogunyà i l'accés al cremallera de Montserrat, al voltant de l'enllaç amb la C-58, cosa que ha deixat atrapats centenars de conductors molts vespres. En aquest punt, els talls nocturns ja s'han acabat, però Carreteres avisa que, a partir d'ara, n'hi haurà al tram principal que es troba en obres des d'aquest estiu, entre Manresa i Castellbell.

De moment, aquesta setmana, les restriccions nocturnes han correspost a les obres de reforma del tram de 710 metres entre Bogunyà i Monistrol, treballs que es van iniciar fa deu dies i que han d'acabar-se a final de mes. Les obres separaran els dos sentits de circulació mitjançant un zebrat central, amb l'objectiu de millorar la seguretat viària. A més, s'ha aprofitat per estendre una nova capa de ferm. Ha estat precisament aquest reasfaltatge el que ha provocat els talls nocturns d'aquesta setmana, mitjançant el pas alternatiu de vehicles a través d'un sol carril.

Fonts del departament de Territori de la Generalitat, d'on depèn Carreteres, han explicat que, com a norma general, l'horari d'afectació nocturna és entre les 10 de la nit i les 6 de la matinada, però han reconegut que les restriccions poden avançar-se, en funció de les necessitats de les obres. De fet, aquests darrers dies, la majoria de talls nocturns ja han començat passades les 8 del vespre, la qual cosa ha fet embussar la carretera a partir d'aquesta hora. Alguns afectats han lamentat que han necessitat una hora per fer el trajecte entre Manresa i Abrera (a l'enllaç amb l'A-2), el doble de temps de l'habitual.