Un autobús de la línia Bages Exprés, que cobreix la ruta entre Manresa i Barcelona, va quedar avariat ahir al matí en un pont de l'autopista C-16, entre la capital del Bages i Sant Vicenç de Castellet. Els passatgers van haver de ser evacuats a un altre autocar de la companyia. Alguns viatgers van denunciar que el vehicle anava totalment ple de capacitat, amb molts passatgers drets, tal com succeeix en nombroses ocasions, i que la situació va provocar inseguretat entre molts d'ells.

Els fets, segons van confirmar ahir els Mossos d'Esquadra i fonts de l'empresa Sagalés, concessionària de la línia Bages Exprés, van tenir lloc cap a les 8 del matí. L'autocar acabava de sortir de Manresa i, poc després d'agafar l'autopista C-16, va quedar aturat en un pont de l'autopista, a causa d'una avaria. "Des de l'inici del trajecte, el conductor ja estava parlant per telèfon amb algú de la companyia preocupat per l'estat del vehicle, que era d'un model vell", va assegurar ahir un testimoni a aquest diari, que no va poder recollir la versió de l'empresa.

"L'autocar ha quedat aturat just en un pont i ha ocupat pràcticament un dels dos carrils de l'autopista", va explicar aquest passatger. "Com molts matins, l'autobús anava ple i molts passatgers havien d'estar drets. Cada cop que passava un camió pel carril del costat, l'autocar tremolava a causa del vaivé. La gent estava molt espantada", va assegurar aquest passatger.

Fins a l'indret, s'hi van desplaçar els Mossos, que van senyalitzar l'autocar avariat. Seguidament, els passatgers van haver de baixar a la calçada i pujar a l'autocar on van ser transbordats.