El Marc i el David s'acosten a dos companys que han arribat fa pocs dies al centre i els conviden a fer un futbolí. Són 2/4 de 12 del matí i en aquest moment les instal·lacions de l'Estrep, a Sant Salvador de Guardiola, estan força buides. La majoria dels 40 joves que acull, d'entre 12 i 18 anys, estan estudiant a fora, en algun institut de Manresa o de la rodalia. Els pocs nois que hi ha al centre a aquesta hora encara no van a classe perquè fa poc que han arribat a l'Estrep, i abans s'hi han d'adaptar. Alguns ja tenen data d'inici del curs, que esperen impacientment per sortir de la monotonia.

La calma ha tornat a l'Estrep, poques setmanes després que una cinquantena de persones de la urbanització veïna del Calvet, convençudes que alguns dels adolescents del centre eren els suposats autors d'un seguit de robatoris a la urbanització, s'acostessin fins a les instal·lacions per assetjar menors i educadors. També alguns nois i professionals del centre van ser abordats aquelles dates quan es trobaven per Manresa o per la urbanització del Calvet. Des de llavors, les aigües han tornat al seu curs i la comissió que es va crear fa tres setmanes per abordar el conflicte, amb representació de totes les parts, ha servit per començar a reconduir la situació.

La directora de l'Estrep, Emma Torres, treu importància al fet que en l'assetjament hi participessin fins a una cinquantena de veïns, ja que creu que, en el fons, va ser instigat "per tres o quatre persones", les que precisament van ser detingudes o imputades pels Mossos. "A fora, va venir molta gent, és veritat. Però els que cridaven eren quatre.