El Jutjat Penal número 1 de Manresa ha condemnat a penes de menys d'un any de presó quatre membres del clan dels Catoño per haver falsificat carnets de conduir. Es tracta d'una de les activitats delictives que cometien fa una dècada a Berga, el 2006, un any després que altres integrants d'aquest clan fossin detinguts pel crim de la Patum.

Les penes imposades no suposaran l'ingrés real a presó de cap dels quatre condemnats, amb l'excepció d'un d'ells, José Antonio Bravo Ballesteros, que ja és a la presó, no per aquest cas, sinó per condemnes per diversos robatoris, alguns dels quals violents. A banda, però, tots quatre han estat condemnats a pagar multes econòmiques d'entre 300 i 3.000 euros, en funció dels casos.

Els fets, segons la sentència, es remunten a l'any 2006, quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement que dos germans del clan, José Antonio i Esperanza Bravo Ballesteros; el marit d'aquesta última, Juan Antonio Casellas Planas; i una quarta acusada, Pilar Marcos Vernis, es dedicaven a la venda, mediació i adquisició de carnets de conduir amb aparença de verdaders dels països d'Andorra i Costa Rica. L'objectiu, segons la sentència, era, en alguns casos, obtenir un document simulat, o bé, en d'altres, un substanciós profit econòmic.

Al llarg de la investigació, es va constatar que els documents es preparaven en una gestoria del carrer Gran Via, i que la connexió entre els acusats es feia amb comunicacions a través dels terminals de telefonia mòbil intervinguts.