La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya demana la pena de sis anys de presó per a un home que va ser sorprès amb tres bitllets falsos de 100 euros, a l'interior d'un cotxe a Manresa. L'acusat, Raimondo C., de nacionalitat italiana i sense antecedents penals, serà jutjat avui al matí a l'Audiència de Barcelona.

Els fets, segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, van tenir lloc el 5 d'agost del 2013, cap a les 2 del migdia. L'acusat va ser interceptat per una patrulla dels Mossos d'Esquadra, al carrer de Carrió de Manresa. Els agents li van escorcollar el vehicle i li van trobar tres bitllets simulats de 100 euros.

Segons la fiscalia, el processat havia adquirit els bitllets tenint coneixement del seu origen il·lícit. Els diners estaven ocults en un fals sostre del cotxe, i tenia la intenció d'introduir-los en petits comerços de Manresa, com ja havia intentat, de fet, de forma recent.

Els bitllets intervinguts, que van ser analitzats degudament pel Banc d'Espanya, van resultar tenir un alt grau de similitud a la moneda de curs legal, la qual cosa els feia confondre per al tràfic jurídic, segons el ministeri fiscal.

Per aquest motiu, la fiscalia tipifica els fets com un delicte de falsedat de moneda en la modalitat de tinença per a expedició, i demana per al processat la pena de sis anys de presó. També requereix que pagui una multa de 250 euros. El judici se celebrarà avui al matí a la secció novena de l'Audiència de Barcelona.