La denúncia per agressió que dos regidors de l'oposició de Cercs van interposar contra un veí del poble ha estat tipificada finalment com un presumpte delicte d'atemptat a l'autoritat i, per tant, serà jutjada en un òrgan penal. Així ho ha decidit l'Audiència de Barcelona, que ha revocat la resolució del Jutjat d'Instrucció número 2 de Berga, que havia tramitat el cas com un simple judici de faltes.

Els fets van tenir lloc el 7 de març passat, quan els dos regidors no adscrits de l'oposició de Cercs, Germán Sánchez i Jaume Alberti, van denunciar haver rebut una agressió física d'un veí del poble a qui havien denunciat a la fiscalia d'Urbanisme per unes presumptes obres irregulars. Sánchez i Alberti van assegurar que van rebre un cop de bastó de l'agressor i van vincular els fets a una revenja per la seva actuació a la fiscalia.

La jutgessa de Berga va desestimar inicialment que l'agressió fos motivada per la condició de regidor dels dos agredits, per la qual cosa va tramitar el cas com un simple judici de faltes de lesions. Ara, però, l'Audiència dóna la raó a Sánchez i Alberti i veu indicis que l'agressió va ser motivada per la seva condició de regidor. El cas es jutjarà en un Jutjat Penal de Manresa o a l'Audiència de Barcelona, i l'acusat pot enfrontar-se a una petició de fins a cinc anys de presó.