L'Ajuntament de Castellgalí denunciarà la setmana que ve a la fiscalia l'extresorer municipal per haver desviat presumptament diners de les arques municipals als seus comptes particulars, segons ha sabut Regió7. El funcionari hauria comès aquestes transferències des de l'any 2011 fins al juliol passat, quan el consistori va descobrir els fets i va cessar-lo de la seva activitat.

Segons ha explicat a aquest diari l'alcalde de Castelgalí, Cristòfol Gimeno, el funcionari hauria dut a terme aquests moviments de forma reiterada. El valor de cada transferència solia oscil·lar, de mitjana, entre els 1.000 i els 2.000 euros. L'alcalde, de moment, no ha pogut quantificar quina seria la suma total dels diners presumptament desviats, ja que assegura que els serveis tècnics de l'Ajuntament encara ho estan acabant de valorar.

L'acusat feia 32 anys que era funcionari de l'Ajuntament de Castellgalí i l'any 2011 va ser ascendit a tresorer municipal. Les transferències irregulars van ser realitzades presumptament des de llavors i fins en l'actualitat. El mes de juliol passat, quan l'interventor municipal va descobrir els fets, el tresorer va ser cessat, en un acord de ple que van votar per unanimitat tots els grups municipals. L'alcalde Gimeno ha assegurat a Regió7 que l'Ajuntament defensarà en aquest procés "els interessos del municipi" amb l'objectiu de recuperar les presumptes quantitats sostretes.