L'actuació que va fer encarir l'obra investigada, la del centre Nexe de Sant Fruitós, no només va fer apujar el preu total en 35.500 euros, sinó que, a més, segons ha pogut saber Regió7, va tornar a ser contractada al cap de cinc mesos. En concret, la Guàrdia Civil va localitzar ahir a l'Ajuntament l'expedient de contractació d'uns treballs al Nexe, la instal·lació d'unes mampares, que ja havien estat inclosos en la modificació d'obra aprovada cinc mesos abans.

La construcció del centre va començar a inici del 2009, impulsada a partir dels ajuts de l'anomenat pla Zapatero. El 23 de desembre d'aquell 2009, en la part final de les obres, el ple municipal de l'Ajuntament de Sant Fruitós va aprovar una modificació de l'obra, que la feia encarir el 2,7%.

El valor concret d'aquella modificació era de 35.587 euros, una quantitat molt similar a la donació de 34.000 euros que l'empresa constructora de les obres, Grup Soler, va fer posteriorment a la fundació de CDC, la qual cosa ha motivat la investigació judicial sobre el cas, davant la possibilitat que es tracti del pagament de la comissió il·legal del 3% a canvi de la concessió de l'obra del Nexe.