La vídua i la filla del miner Jorge Martínez, que va morir en un accident a l'interior de les galeries de Súria el 12 de maig del 2012, han tornat a guanyar una batalla judicial a l'empresa Iberpotash i a la subcontractada per la qual treballava, IMSA, i també a l'Institut Nacional de la Seguretat Social i a la Tresoreria General de la Seguretat Social. La sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els ha donat la raó confirmant la responsabilitat en el sinistre de les quatre parts abans esmentades perquè conclou que no hi havia les mesures de seguretat suficients per evitar la caiguda mortal que va tenir Jorge Martínez.

Tots aquests estaments havien fet informes contraris al pagament de prestacions econòmiques a la família, que ja va gua-nyar un primer litigi a mitjan any passat al Jutjat Social número 22 de Barcelona. Precisament, la nova sentència el que fa és desestimar els recursos que ambdues empreses i els organismes estatals havien presentat contra aquella resolució i, per tant, ratificar el que deia la sentència precedent.

En síntesi, el nou pronunciament dóna la raó a la demanda presentada en el seu moment per la família de la víctima i declara la responsabilitat de les quatre parts abans esmentades "per la manca de mesures de seguretat en l'accident que va patir el dia 12 de maig del 2012 el senyor Jorge Martínez". Atenent aquestes circums-tàncies, el jutge condemna "amb caràcter solidari les dues empreses condemnades, Iberpotash i Ingeniería de Montaje Norte SA (IMSA), a abonar a la demandant el recàrrec per manca de mesures de seguretat en totes les prestacions de Seguretat Social del 50%". Aquesta és la quantitat màxima a la qual podien aspirar les demandants.