404.724 euros. Aquesta és la quantitat de diners que l'extresorer de l'Ajuntament de Castellgalí s'hauria transferit dels comptes municipals als seus particulars entre l'any 2011 i aquest 2015, segons revela l'auditoria encarregada per l'equip de govern i que ha fet pública el grup local de Convergència, aquest dimarts.

Segons va explicar a aquest diari l'alcalde de Castelgalí, Cristòfol Gimeno, el funcionari hauria dut a terme moviments bancaris cap als seus comptes de forma reiterada. El valor de cada transferència solia oscil·lar, de mitjana, entre els 1.000 i els 2.000 euros.

L'acusat feia 32 anys que era funcionari de l'Ajuntament de Castellgalí i l'any 2011 va ser ascendit a tresorer municipal. Les transferències irregulars van ser realitzades presumptament des de llavors i fins en l'actualitat. El mes de juliol passat, quan l'interventor municipal va descobrir els fets, el tresorer va ser cessat, en un acord de ple que van votar per unanimitat tots els grups municipals. L'alcalde Gimeno ha assegurat a Regió7 que l'Ajuntament defensarà en aquest procés "els interessos del municipi" amb l'objectiu de recuperar les presumptes quantitats sostretes.

L'Ajuntament va encarregar una auditori per conèixer l'abast de les irregularitats presumptament comeses per l'extresorer. Aquest dimarts n'ha presentat els resultats a CDC, que els ha difós en un comunicat, en el qual carreguen contra l'executiu de Gimeno. En el text, els convergents expliquen que demanaran «responsabilitats polítiques a l´equip de govern dels últims anys» i afegeix que «en els propers dies valorarà quines i a qui demanarà aquestes responsabilitats».

CDC també «lamenta» la situació que s´ha produït i assenyala que estan «disposats a col·laborar amb l´actual equip de govern, però aquesta col·laboració no pot obviar la manca de control que ha existit en la gestió econòmica del consistori aquests darrers exercicis per part del govern municipal».

ERC demana que s'arribi al fons de la qüestió

Per la seva banda, el grup municipal d'ERC ha demanat a la fiscalia que investigui fins al final les presumptes irregularitats i depuri totes les responsabilitats jurídiques sobre aquest cas. Els republicans demanen que es determini com es van poder produir les transferències només amb la signatura del tresorer quan, per normativa, caldria l'autorització expressa d'altres funcionaris. Al mateix temps, també demanen responsabilitats polítiques de l'alcalde i del regidor d'Hisenda.