L'Ajuntament no només investigarà els expedients relacionats amb el Nexe, sinó que també inspeccionarà tots els documents urbanístics signats per un càrrec de confiança de l'anterior govern de CiU i el contracte que el consistori va tenir durant vuit anys amb l'empresa d'escombraries Urbaser, la mateixa que està sota el punt de mira judicial per la seva relació amb l'Ajuntament d'Olot.

Així ho va anunciar ahir al vespre l'alcalde, Joan Carles Batanés (de Gent Fent Poble), en una sessió informativa oberta als veïns convocada arran dels escorcolls de la Guàrdia Civil de dimecres. A l'acte, que va durar poc menys de mitja hora, hi van assistir de públic una quarantena de persones, entre les quals tots els regidors de CiU, que són a l'oposició.

"Hem de saber què ha passat amb els nostres diners. I si no ha succeït res, també ho hem de saber, per poder estar tranquils", va expressar Batanés durant la sessió, flanquejat per la resta de regidors de l'equip de govern de Gent Fent Poble i el PSC. L'alcalde va afegir que, quan coneguin les conclusions, tindran tres opcions: "elevar l'informe a fiscalia, si és el cas; arxivar-lo, o demanar una opinió a un penalista extern".

Tot i que fa tres setmanes l'Ajuntament ja va separar i custodiar els expedients relacionats amb el Nexe (els que dimecres es va endur la Guàrdia Civil) i va procedir a la seva inspecció, Batanés va afegir que els escorcolls que hi va haver a Sant Fruitós i en altres punts de Catalunya per la presumpta trama del 3% obliguen el consistori a ampliar les investigacions.