Amed El Bahja, un marroquí de 28 anys i que en fa 17 viu a Terrassa amb la seva família, sortia el dia 11 d'octubre de la presó de Lledoners després d'haver complert 2 anys i mig de condemna. Però no va poder tornar a casa seva. La Policia Nacional l'estava esperant per traslladar-lo al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona perquè El Bahja té una ordre d'expulsió. Els lletrats que porten el seu cas estan intentant convèncer el titular del jutjat d'instrucció número 3 de Manresa, que porta el cas, de que El Bahja està arrelat al país i que va sol·licitar la renovació del permís de residència.

Els lletrats sostenen que mentre el jove estava complint condemna a la presó de Lledoners, va fer els tràmits per renovar el permís de residència i, segons els lletrats, va arribar a veure el document que ho acredita. Ara, però, ningú sap on és el permís i el que hi ha sobre la taula és l'expedient de la Policia Nacional per expulsar-lo de l'estat espanyol cap al Marroc. El Bahja va complir condemna per agredir en quatre ocasions a agents de la policia local de Terrassa.

En aquest cas s'afegeix que demà tanquen el CIE de la Zona Franca de Barcelona i actualment només queden 5 persones, de les 180 que hi havia, que no saben encara quin és el seu futur. «No sabem si el portaren en un altre CIE de l'estat, el deixaran anar o l'expulsaran del país», explica a Regió7 un dels lletrats que porten el cas d'El Bahja, Joan Tamayo. El titular del jutjat d'instrucció número 3 de Manresa no ha tingut en compte els dos recursos que els seus advocats han presentat.

Amed El Bahja vivia amb la seva família a Terrassa, amb la seva família. El pare té un contracte indefinit i els seus quatre germans estudien.