El jutge del Vendrell va decretar l'ingrés a la presó preventiva sense fiança del tresorer de CDC, Andreu Viloca, acusat de sis delictes de corrupció, segons van informar fonts jurídiques. El magistrat, tal com plantejava la Fiscalia Anticorrupció, va acordar l'ingrés a presó preventiva incomunicada per a Viloca, en estimar que existeix risc que pugui destruir proves.

L'administrador de CDC va ingressar a la presó acusat dels delictes de suborn, blanqueig de capitals, prevaricació, finançament il·legal, alteració de preus en concursos i subhastes públiques i falsedat en document mercantil.

Els fiscals van sol·licitar aquesta mesura cautelar per a Andreu Viloca, que plantegen com un temps limitat fins que desaparegui el risc de destrucció de proves, després que el detingut es negués a respondre les preguntes del jutge instructor, acollint-se al seu dret a no declarar.

Està previst que avui passi a disposició judicial el director general d'Infraestructures.cat Josep Antoni Rosell, per a qui la Fiscalia també té previst demanar presó incondicional. Segons la Fiscalia, Rosell és una peça clau del suposat entramat que hauria consistit en comissions irregulars pagades per empresaris de la construcció i de serveis públics a la fundació CatDem, que acabaven a les arques de CDC, a canvi d'adjudicacions públiques per part d'ajuntaments convergents o de l'empresa pública de la Generalitat que dissenya i adjudica les grans obres públiques del Govern.

El lletrat Xavier Melero, advocat del tresorer de CDC, Andreu Viloca, va anunciar ahir que recorrerà davant l'Audiència de Tarragona l'acte de presó incondicional per al seu client dictat pel jutge del Vendrell perquè considera que és una mesura "exagerada".