La titular d'instrucció número 3 de Manresa ha enviat al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Barcelona un marroquí, que havia complert condemna a la presó de Lledoners, arran d'un expedient d'expulsió que li va obrir la Policia Nacional. Els advocats que porten el cas al·leguen que la decisió judicial no ha tingut en compte que l'immigrant, Ahmed El Bahja, ja fa 17 anys que és a Catalunya, on viu la seva família, i té el permís de residència en regla.

Els lletrats que defensen El Bahja, de 28 anys, estan treballant intensament les últimes hores perquè el CIE de Barcelona tancarà avui per fer-hi obres. La setmana passada hi havia 180 interns, però ara només en queden cinc, entre els quals hi ha Ahmed El Bahja, que abans d'entrar a la presó residia a Terrassa. Els advocats han dit que la resta d'immigrants que estaven al CIE barceloní han estat posats en llibertat o els han traslladat a centres per a estrangers d'altres punts de l'Estat. "El nostre temor és que ara el traslladin a València o a Madrid. De moment no patim perquè se l'emportin al Marroc perquè fonts ben informades ens han dit que en les properes setmanes no volaran avions amb immigrants amb ordres d'expulsió", assegura l'advocada Marta Boatella, que porta el cas d'El Bahja.

El jove havia renovat el permís de residència a la presó. "Ell va veure que el NIE li caducava i ho va advertir a l'assistenta social del centre penitenciari. Ella li va respondre que no passava res i van iniciar el tràmits per renovar-lo. Fins i tot el germà va pagar les taxes corresponents", afegeix. Tot i això, la Policia li obre un expedient d'expulsió el juliol passat. El Bahja fa 17 anys que viu a Catalunya, però la titular d'instrucció número 3 de Manresa ordena el trasllat al CIE. El dia 11 d'octubre va sortir de Lledoners i a la porta l'esperava la policia per portar-lo al CIE.