El jutge ha decidit arxivar la causa oberta contra el pagès propietari de la finca Can Rossinyol d'Òdena que havia estat denunciat pels Mossos d'Esquadra per causar accidentalment l'incendi de l'Anoia i el Bages el passat mes de juliol, en què es van cremar més de 1.200 hectàrees. Segons ha confirmat Unió de Pagesos a l'ACN, el jutge considera que no hi ha proves suficients per atribuir l'inici de les flames als treballs que estava efectuant el pagès amb una picadora de palla. A més, el tribunal també assegura que l'activitat agrària que hauria desenvolupat el pagès el dia 26 de juliol no estava prohibida segons el nivell d'alerta que s'havia decretat -Alfa 2-.

El 26 de juliol de 2015 es va iniciar a Òdena l'incendi més greu d'aquest estiu en què es van cremar més de 1.200 hectàrees a les comarques de l'Anoia i el Bages. Els Mossos d'Esquadra van denunciar un home per causar accidentalment l'incendi, ja que es trobava fent feines agrícoles amb una picadora de palla i hauria originat un petit incendi que va poder apagar, tot i que la investigació apuntava que hores més tard s'hauria revifat. De fet, va ser el mateix home qui va alertar de la presència de foc gairebé dues hores després que ell abandonés les feines agrícoles

En aquell moment, Unió de Pagesos (UP) i els Ajuntaments del territori van convocar una concentració de suport al pagès amb l'assistència d'unes 350 persones. UP va denunciar que s'hagués fet un "judici públic" al pagès i va posar en dubte que una guspira pogués "trigar una hora i mitja a originar un incendi". Ara, fonts d'Unió de Pagesos han mostrat a l'ACN la seva satisfacció per la decisió del jutge i han manifestat que "celebrem que el jutge ens doni la raó perquè des del primer moment ja ens va generar molts dubtes la investigació i l'argumentació dels Agents Rurals".