Cap dels quinze motards d'Artés i de Terrassa que ahir van ser jutjats per una batussa multitudinària fa dos anys i mig en una trobada motorista a Manresa no va reconèixer la presència d'armes durant la trifulga, malgrat que, posteriorment, els Mossos i la Policia Local en van recollir 21 d'escampades per terra. Tots els acusats, que pertanyien a dos grups rivals, van admetre ahir davant del jutge l'enfrontament, però el van minimitzar amb expressions com "rifi-rafe" o "quatre empentes".

El judici, celebrat al Jutjat Penal 1 de Manresa, va quedar vist per a sentència. La fiscalia va demanar nou mesos de presó per a cadascun dels acusats per un delicte de participació en baralla tumultuària. Però, en canvi, només va poder atribuir un delicte de tinença d'armes prohibides a un d'ells, Antonio V. C., d'una de les colles rivals, els Rebels d'Artés, per a qui va demanar en total dos anys i nou mesos de presó. Diversos testimonis van assegurar a la policia que havien vist com Antonio V. C. repartia armes entre els seus companys, com pals i punys americans.

El fet que cap d'aquests testimonis no declarés ahir en el judici, però, va motivar que la defensa d'Antonio V. C. demanés la seva absolució, ja que considera que no hi ha cap prova sobre la possessió d'armes. Pel que fa a la totalitat d'acusats, les defenses també van demanar l'absolució del delicte de baralla multitudinària, en concloure que la disputa no va ser de prou entitat per ser considerada delicte. De fet, la fiscalia només té constància de dues persones ateses per ferides molt lleus.

Els fets van tenir lloc el 17 de març del 2013, a les 10 del matí, al pati de l'Escorxador de la plaça Bages de Manresa, punt de concentració d'una trobada festiva d'aficionats a les motocicletes, que era organitzada per l'entitat Amics de les Motos Poble Nou, en el marc de la festa major del barri.

La trobada va començar amb un esmorzar on hi havia la presència de nombrosos veïns i aficionats a les motos, entre els quals al voltant d'una vintena de membres dels Rebels d'Artés. De cop i volta, van arribar els motoristes de la colla Pawnees, de Terrassa, i en aquell mateix moment van començar a barallar-se amb els Rebels.