El Jutjat d´Instrucció número 5 de Manresa ha arxivat la denúncia per injúries i calúmines que l´alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés (de Gent Fent Poble), va interposar el 23 d´octubre contra els quatre regidors de CiU, a l´oposició.

La resolució judicial, a la qual ha tingut accés Regió7, descarta que la referència que va fer CiU sobre la participació de Batanés com a tècnic en l´obra del Nexe, investigada ara pel 3%, pugui suposar «cap injúria penalment rellevant». El jutge circumscriu els fets en el marc d'una picabaralla política i deixa la porta oberta a què Batanés pugui presentar una demanda per la via civil.

La denúncia de l´alcalde fruitosenc es va remetre a un comunicat difós per CiU en què s´assegurava que Batanés havia signat l´any 2009, com a arquitecte tècnic privat, la certificació final d´obra del Nexe, que ara està sent objecte d´investigació en la trama del presumpte finançament il·legal de CDC. Batanés sostenia que aquesta informació era falsa i considerava que el comunicat de CiU atemptava contra el seu prestigi i honor.