Una nova esllavissada a Montserrat causada per les pluges ha provocat l'esfondrament d'un tram de les escales per accedir a les coves de Salnitre, al terme municipal de Collbató. El despreniment va ser descobert ahir per dues excursionistes, que van haver de ser rescatades pels Bombers de la Generalitat perquè no podien prosseguir el seu camí.

El tram d'escales afectat forma part de l'accés principal de les coves, que surt de l'àrea d'esplai de la Salut. Però l'esllavissada també ha deixat impracticables la resta de camins per poder accedir-hi. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Collbató ha hagut de tancar la instal·lació i, segons va explicar ahir la regidora de Cultura a aquest diari, Dina Pérez, la previsió és que la clausura es mantingui durant uns quants dies, ja que els tècnics han de procedir a sanejar tota la zona i a reparar l'accés. Per aquest motiu, s'han anul·lat totes les visites que hi havia programades.

Les dues excursionistes van donar l'avís a les 3 de la tarda, quan, segons van explicar, estaven baixant per les escales i es van trobar l'esfondrament, per la qual cosa no podien continuar el recorregut. Fins a l'indret s'hi van desplaçar els Bombers, que van rescatar amb una escala les dues dones.

Es dóna el cas que una altra esllavissada també va provocar dimarts el tancament fins dissabte del cremallera de Montserrat.