El Jutjat Penal 1 de Manresa ha condemnat a dos anys de presó un integrant d'una banda de lladres que va saquejar una casa de la ciutat, ara fa dos anys. Els autors del robatori van sostreure més d'una quarantena d'objectes, entre els quals nombrosos mobles de l'habitatge. La resta dels participants dels fets no han pogut ser jutjats perquè no van ser identificats.

Els fets, segons la sentència, van tenir lloc durant el mes de novembre del 2013. El condemnat, Jamal Aabad, de nacionalitat marroquina, va acudir acompanyat d'altres persones a un habitatge del carrer Lluís Argemí de Martí, a Manresa. La policia només va poder identficar Jamal Aabad, que és el qui ara ha estat jutjat.

Els lladres van entrar al domicili després de fer un forat a la paret de la casa situada al seu costat, que estava abandonada. Un cop a dins, van forçar la porta d'entrada i es van endur nombrosos objectes del seu interior, com ara un llit, dos sofàs, una caldera, vuit radiadors i dos sacs de ciment i guix. El valor total dels objectes robats va ascendir als 4.500 euros.

El dia del judici, l'acusat va reconèixer els fets, de manera que el seu advocat va pactar una pena de conformitat amb el fiscal. D'aquesta manera, el jutge l'ha condemnat a dos anys de presó per un delicte de robatori amb força en casa habitada, pena que se li ha suspès per un període de dos anys amb la condició que no torni a delinquir en aquest cas. També l'obliga a pagar els 4.500 euros al propietari de la casa, tot i que ho podrà fer de manera fraccionada mitjançant 25 pagaments mensuals de 180 euros cadascun.