L'Audiència de Barcelona jutjarà demà el director d'una oficina bancària de Piera acusat d'haver falsificat una signatura per simular una concessió de crèdit. L'home, Javier C. L., s'enfronta a una petició de pena per part de la fiscalia de dos anys de presó.

Els fets, segons l'escrit d'acusació pública, es remunten a l'octubre de l'any 2008, quan l'acusat era director de l'entitat Caixa Catalunya de Piera, situada al carrer Balmes. Segons el ministeri públic, en la seva condició de director, l'home va formalitzar documentalment una operació de concessió de crèdit a compte, per un import de 60.000 euros, en favor d'una clienta de l'entitat. La dona no tenia coneixement del préstec ni tampoc no havia donat el seu consentiment, però l'acusat, segons la fiscalia, va posar la seva signatura com si es tractés d'ella.

En el seu escrit de conclusions provisionals, la fiscalia tipifica els fets com un delicte de falsedat en document mercantil, per la qual cosa demana la pena de dos anys de presó i una multa de econòmica de 3.600 euros.

El judici se celebrarà demà, dimecres, al matí a la secció vuitena de l'Audiència Provincial de Barcelona.