Vuit condemnats per inscriure quatre parelles de conveniència a Manresa

Sancionen set dels integrants de les falses unions i la dona que els empadronava a casa seva

14.11.2015 | 07:44
La sentència ha estat dictada per un dels jutjats de Manresa

El Jutjat Penal número 3 de Manresa ha condemnat vuit persones implicades en la inscripció de quatre parelles al registre municipal que eren simulades, ja que tenien l'objectiu real que un dels components de cada unió, immigrants sense papers, poguessin regularitzar-se al país.
La principal condemnada és una veïna de Manresa de nacionalitat romanesa, Daniela O., que va facilitar els tràmits d'empadronament necessaris perquè les quatre parelles poguessin inscriure's com a unió de fet al registre d'unions estables de l'Ajuntament, malgrat que no existia cap vincle sentimental entre cap dels contraents. A canvi, la dona rebia una contraprestació econòmica que no ha estat determinada.
L'acusada ha estat sentenciada a un any i nou mesos de presó, pena que no haurà de complir perquè és inferior als dos anys i no té antecedents penals, amb la condició que no torni a delinquir en els propers tres anys. A més, ha de pagar una multa de 810 euros.
Els altres condemnats són set de les vuit persones que van contreure les falses parelles de fet. El vuitè implicat, Mustapha B., de nacionalitat marroquina, no ha pogut ser jutjat perquè no se l'ha localitzat. La resta han estat condemnats a mig any de presó, que tampoc no hauran de complir, i a una multa de 540 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema