Els Mossos d´Esquadra van denunciar administrativament, el passat 7 de novembre, un home de 63 anys, de nacionalitat espanyola i veí d´ Avinyó (Bages), per capturar ocells fringíl·lids amb una xarxa japonesa.

Els passat 7 de novembre els agents de la URMA van tenir coneixement, a través d´una trucada al número d´emergències 112, que en una casa de la població d´Avinyó hi havia col·locada una xarxa japonesa.

La patrulla es va dirigir al domicili i, amb el consentiment del titular, va accedir a la zona enjardinada i va comprovar que hi havia col·locada una xarxa japonesa d´uns 10 metres de llarg per 3 metres d´ample.

Els agents també van constatar que en una olivera, situada a la part central de la xarxa, s´havia col·locat quatre gàbies amb ocells a l´interior. La dotació també va localitzar, a la base de la xarxa japonesa, sis gàbies amb ocells a l´interior. Tots aquests ocells eren utilitzats com a reclam per capturar fringíl·lids.

Els agents van comprovar que l´home no disposava de llicencia de caça i la llicencia federativa estava caducada.

Finalment, la patrulla va comissar la xarxa japonesa, les gàbies i els onze ocells. Concretament, 1 verdum (Carduelis Chloris), 3 pinsans (Fringila Coelebs), 3 passerells comuns (Carduelis Cannabina), 4 caderneres (Carduelis Carduelis), els quals van ser traslladats al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, a Santa Perpètua de la Mogoda.