La secció sisena de l'Audiència de Barcelona va condemnar ahir a dos anys de presó l'home que va apedregar treballadors d'una discoteca de Manresa perquè li hi havien negat l'entrada. Un dels porters va resultar ferits greu en rebre l'impacte d'una pedra al cap.

L'acusat, Lahoucine Bouhouch, no haurà de complir la condemna de presó amb la condició que no torni a delinquir durant els propers dos anys i que pagui una indemnització de 7.910 euros a les tres víctimes, dels quals 6.500 euros són per al principal agredit.

L'home, que ja havia estat cinc mesos en situació de presó provisional per aquest cas, va reconèixer ahir els fets davant del jutge, de manera que el seu advocat, Jordi Ferrer, va pactar una pena de conformitat amb la fiscalia, que inicialment demanava sis anys de presó per al processat. L'acord va evitar la celebració del judici.

Els fets van tenir lloc el 14 de novembre del 2009, quan els encarregats de la discoteca Skandol, situada al polígon dels Dolors de Manresa, no van deixar entrar l'acusat a la sala. L'home es va allunyar del recinte, va agafar unes quantes pedres del terra i va començar a apedregar els treballadors. Una va impactar al cap d'un porter, que va quedar estès a terra i que va resultar ferit greu per un traumatisme cranioencefàlic.

Seguidament, va continuar llançant pedres, una de les quals va tocar un altre vigilant. Per últim, va envestir una altra persona en intentar accedir a la discoteca i, en veure que la porta estava tancada, fa fugir immediatament en cotxe.