La fiscalia reclama que un treballador forestal que va provocar presumptament un incendi a Castellnou de Bages, a causa d'una imprudència, pagui els 15.000 euros que va costar el dispositiu d'extinció dels Bombers. L'home serà jutjat properament a Manresa, en un judici en què el departament d'Interior de la Generalitat no es presentarà com a acusació.

L'incendi es va declarar el dia 6 de març del 2012, en ple període de sequera, a la zona de la riera d'Argençola, a prop de la carretera de Balsareny a Súria (BP-4313), al terme municipal de Castellnou de Bages. El foc va acabar cremant amb prou feines dues hectàrees, gràcies al ràpid desplegament dels Bombers de la Generalitat, format per dos mitjans aeris i dotze vehicles terrestres.

L'acusat, José L. V., de 39 anys d'edat, duia a terme aquells dies tasques de neteja forestal en aquesta zona de Castellnou. Segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, l'home va deixar mal apagada una foguera que havia encès per coure's el dinar. A causa de la sequera, el foc es va estendre ràpidament. L'acusat, sense èxit, va intentar apagar les flames amb una branca.