L'atropellament mortal d'una vianant per un cotxe que es va accidentar a la cruïlla de la Bonavista de Manresa, fa set anys i nou mesos, va arribar finalment ahir a judici. El conductor del vehicle, Julio S. C., veí de la capital del Bages, s'enfronta a una pena de fins a cinc anys de presó per haver-se saltat presumptament un semàfor en vermell. La defensa, en canvi, ho va negar i va considerar que va ser el conductor d'un altre cotxe implicat en l'accident qui hauria passat amb el seu semàfor en vermell. El judici, celebrat al Jutjat Penal número 2 de Manresa, va quedar vist per a sentència.

El cas va estar totalment aturat dos anys i dos mesos al Jutjat d'Instrucció número 6 de Manresa, entre el desembre del 2009 i el febrer del 2012, cosa que explica el retard del judici. Aquesta circums-tància va fer que ahir la fiscalia rebaixés la petició de pena per a l'acusat, en aplicar-li un atenuant de dilacions indegudes. Inicialment, demanava per a ell tres anys de presó, petició que ahir va deixar en un any i mig, per un delicte d'homicidi imprudent. L'acusació particular, que representa la família de la víctima, va demanar, en canvi, cinc anys de presó, tres dels quals per homicidi imprudent i els altres dos per conducció temerària.

Els fets van tenir lloc el 15 de febrer de l'any 2008, just a la cruïlla de la Bonavista, entre la carretera de Vic i el passeig Pere III. El cotxe de l'acusat, un Peugeot 206, circulava per la carretera de Vic, procedent de la plaça Prat de la Riba, i va ser encalçat lateralment per un altre vehicle, un Renault Mégane, que sortia del passeig Pere III. Com a conseqüència, el conductor del Peugeot va perdre el control del cotxe, va picar contra el semàfor que regula al pas de vianants de davant La Caixa i, seguidament, va atropellar una vianant que caminava per la vorera.